Del dette på

Vi følger Morten Banke til VM i Ironman på Hawaii

Morten Banke kom til Hawaii sidste fredag for at vinde VM i Ironman i sin aldersklasse; 18-24 år.

Det er noget af bedrift, især fordi verdensmesterskabet på Hawaii er det mest legendariske af alle Ironman-events. Her mødes verdens bedste for at dyste mod hinanden.

Keld Thomsen fra danske Team Kona Spirit, som har 21 personlige Ironmans på sit CV, har udnævnt Morten Banke som klar dansk favorit til podiet i age group-feltet.

Tri-Oraklet har også lavet en liste over de største mandlige contenders til overall age group-titlen, baseret på atleternes kvalifikations tider og ikke mindst hvor de er kvalificeret fra. Også her er Morten favorit i sin age group (18-24).

Morten gennemførte sin første Ironman på den fulde distance på Mallorca i 2016. Her kvalificerede han sig til Ironman World Championship 2017 på Hawaii ved at vinde sin age group. Faktisk vandt han sin klasse overlegent med et forspring på over en time! Morten er vant til at hive sejren hjem i lokale opgør. I hans første rigtige triatlon-sæson i 2016/17 har han vundet 4 halve Ironmans i Fredericia, Haderslev, Herning og Silkeborg (En halv Ironman er 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb).

Morten har brugt en uge på lavaøen i Stillehavet til at tilpasse sig. Ikke bare jetlag, men også de høje temperaturer og luftfugtighed påvirker kroppen anderledes i forhold til de koldere danske himmelstrøg.

Du kan også følge med
Følg Morten og de øvrige deltagere på Ironman.com. Hos Redbull.tv live streames der fra Hawaii fra på lørdag den 14. Oktober kl. 19.05 dansk tid.

Vi krydser fingre og ønsker Morten Banke held og lykke.  

Du kan læse mere om VM i Ironman her.


Print side |