Del dette på

Dansk Halbyggeri skal udvide Grejs Skoler

Den kvart cirkulære bygning viser spændvidden inden for effektivt, prisdygtigt byggeri af den type, vi er specialiseret i, siger markedschef Poul Bo Petersen, Dansk Halbyggeri.

Den lille by Grejs ved Vejle opfører sit andet halbyggeri på kort tid. Gode erfaringer giver genvalg til byggefirma.
Dansk Halbyggeri har fået ordren på at opføre en ny, separat beliggende bygning med undervisningsværksteder
til Grejs Friskole.
I 2018-19 havde byggefirmaet ligeledes en opgave i Grejs. Dengang skulle de bygge et nyt kulturcenter, og nu hvor skolen skal udvide, har de lokale i skolebestyrelsen igen valgt at bede Dansk Halbyggeri om at bygge.


Friskolens nye bygning skal danne ramme for kreative fag såsom håndværk og design, billedkunst, ligesom den nye bygning også tænkes anvendt af skolens SFO.Bygningen har en kvartcirkel-formet grundflade og udføres i et designmæssigt look, der matcher skolens eksisterende bygningsanlæg. Udvendigt fremstår bygningen med en sort træbeklædning og en tagpapdækning.
Indvendigt fremstår bygningen med et råt udtryk, som er spiller op til den fremtidige anvendelse og de forskellige
kreative aktiviteter. Der er højt til loftet, og store vinduespartier er med til at sikre et godt lysindfald og indeklima.


Lærere tegnede drømmehuset
- Bygningens udformning er skabt i et samarbejde mellem brugerne og Dansk Halbyggeri, siger skoleleder Karina Mellin Døssing. Hun fortsætter:
- Lærerne blev bedt om at tegne deres drømmebygning med hensyn til funktionalitet og udtryk. Det har vi så sammen med Dansk Halbyggeri bearbejdet, så det hele efterfølgende er gået op i en både designmæssig,
funktionel, byggeteknisk og økonomisk enhed. Med stigende elevtal og nye kreative fag på skemaet er udvidelsen meget vigtig for os, så vi fortsat kan fremstå som en moderne og levende skole.


Stor tillidserklæring
- Friskolen kom til os, da vi var færdige med at opføre kulturcentret, og det er en stor tillidserklæring og noget, der gør indtryk, siger markedschef hos Dansk Halbyggeri Poul Bo Petersen, som fortsætter:
- Det er samtidig et spændende projekt - en kvart cirkulær bygning med et moderne udtryk, - spændende, fordi det viser spændvidden inden for effektivt, prisdygtigt byggeri af den type, vi er specialiseret i at opføre for
forskellige kundesegmenter.


Dansk Halbyggeri arbejder i øjeblikket på mere end 10 forskellige halbyggerier blandt andet til sport og fritidover hele landet. Selv står de for projektering og byggestyring, mens hovedparten af de fysiske byggearbejder overdrages til eksterne fagentreprenører, og i den kommende tid inviteres disse ind til at udføre de forskellige fagentrepriser


Print side |