Del dette på

Dansk Halbyggeri skal bygge nationalt brydecenter

Vi har i samarbejde med GPP arkitekter og Rådgivende Ingeniører Hundsbæk & Henriksen vundet totalentreprisen på opførslen af nyt nationalt brydecenter på Falster.

På Sydsjælland jubler stærke mænd og kvinder stadig, efter at Guldborgsund kommune på et byrådsmøde besluttede at tildele Brydeklubben Thor otte millioner kroner til opførslen af byens nye brydecenter.  

Det nye brydecenter i Nykøbing Falster, hvor OL-sølvvinder Mark O. Madsen også kommer fra, skal rumme et træningsmiljø i verdensklasse, og give elitebrydere de bedste forudsætninger for at hjælpe sporten til at vokse sig endnu større. 

Vi opfører den nye 1500 m2brydehal, og skal i samarbejde med GPP Arkitekter og Rådgivende Ingeniører Hundsbæk & Henriksen udstyre centeret med tre funktionelle zoner: Ankomst, træning og restitutionsområder. Centeret vil blandt andet huse caféområde, cross-fit, sauna og træningslokaler til byens 200 medlemmer, og kommunen håber, at den nye klub bliver centrum for foreningsliv og fællesskab indenfor brydeverdenen.

”Vi river de eksisterende bygninger ned og er med til at skabe noget helt nyt. Der er stor opbakning omkring foreningen, og vi er meget glade for at kunne bidrage til projektet,” lyder det fra markedschef Poul Bo Petersen, Dansk Halbyggeri.

Projektet vækker også glæde hos Team Danmark, der roser Nykøbing Falsters betydning for dansk brydesport. 

"Det nye brydecenter er en fantastisk nyhed for dansk brydning, dansk eliteidræt og ikke mindst Guldborgsund Kommune. Dansk brydning har gennem tiden leveret imponerende resultater - særligt hvis man kigger på de faciliteter, der har været til rådighed i den daglige træning. Det viser, at der foregår et dygtigt elitearbejde i Nykøbing Falster. Derfor synes jeg i den grad, at det er velfortjent, at brydere, trænere og sportschef kan se frem til bedre og mere tidsvarende faciliteter, som forhåbentlig kan fastholde dansk brydning på et højt internationalt niveau," siger direktør i Team Danmark Lone Hansen. 

For godt 30 år siden benyttede klubben et lille lokale i Nykøbing Falster Hallen med 6-8 brydere. I dag er der næsten 200 medlemmer. Der er igennem årerne vundet et hav af medaljer både nationalt og internationalt, og med de nye lokaler får klubben nu mulighed for at løfte sig til næste niveau. 

Illustrationer af GPP Arkitekter

Brydekamp BKThor Guldborgsund Kommune og Dansk Halbyggeri Illustration af GPP Arkitekter


Print side |