Del dette på

Dansk Halbyggeri overtages af HPH Totalbyg. Koncernen bliver Danmarks største entreprenør inden for halbyggeri

Et perfekt markedsmæssigt match med stærke kompetencer, som supplerer hinanden. Med overtagelsen bliver Dansk Halbyggeri sammen med HPH Totalbyg Danmarks største entreprenør inden for halbyggeri

HPH Totalbyg overtager med øjeblikkelig virkning Dansk Halbyggeri. Dansk Halbyggeri bliver et datterselskab under HPH Totalbyg, og de hidtidige ejere Mogens Laustsen og Henrik Madsen indtræder som medejere i det nye selskab Dansk Halbyggeri med Henrik Madsen som direktør. Ved overtagelsen flytter Dansk Halbyggeri til Hinnerup vest for Århus i HPH Totalbygs nye domicil.

Markedsleder indenfor halbyggeri i Danmark

Med overtagelsen er HPH Totalbyg sammen med Dansk Halbyggeri nu Danmarks største entreprenør indenfor halbyggeri, med en forventet omsætning, der placerer HPH Totalbyg sammen med Dansk Halbyggeri i byggeentreprenørernes Top 40.

Koncernen kommer til at beskæftige cirka 150 medarbejdere og minimum det samme antal medarbejdere hos underleverandører. 

Sammen med Dansk Halbyggeri er vi nu markedsleder inden for halbyggeri i Danmark, siger direktør Jacob Westergreen. Han fortsætter: Vi kommer til at gennemføre godt 100 byggeprojekter det første år over hele landet, med et samlet areal på minimum 100.000 etagemeter.

Markedsmæssigt er det et rigtig godt match med stærke kompetencer, som supplerer hinanden. Dansk Halbyggeri har sin primære styrke i sport og fritid, hvor HPH har sin styrke inden for erhverv, industri, detail og landbrug. Derfor betyder sammenlægningen, at vi nu dækker hele markedet med de bedste løsninger til kunderne.

Gode synergier

Samtidig får vi en størrelse, som kan løfte alle typer opgaver, og opnår synergier inden for projektering, salg og administration, hvilket øger vores konkurrenceevne. Vi har godt fat i markedet for halbyggeri og bliver inviteret til at byde på rigtig mange projekter. Med sammenlægningen bliver vi svære at komme uden om i fremtiden.

HPH Totalbygs koncept, - der tager ansvaret for hele byggeprocessen med en stor egenproduktion af dygtige håndværkere, er med til at sikre kvalitet og en sikker hånd i styringen af opgaverne. HPH tegner, projekterer, bygger og styrer. Dermed er prisen konkurrencedygtig, kvaliteten oppe og byggetiden kort. Dertil kommer at omhyggelig planlægning og dialog med bygherren sikrer, at kunden kan se frem til et vellykket projekt.

HPH Totalbyg bliver sammen med Dansk Halbyggeri specialist i totalentrepriser på typisk mellem 500-10.000 etagemeter til sport og fritid, erhverv og industri, detail, lager og logistik samt til landbruget.

Miljø og bæredygtighed

Solceller, jordvarme og bæredygtige konstruktionsløsninger har allerede i flere år været integreret i HPH Totalbygs industri- og erhvervsbyggerier.

Da HPH Totalbyg i 2016 skulle opføre et nyt domicil til sig selv i Hinnerup, var det oplagt at projektere det som et demonstrationsbyggeri for kunderne. Det blev udstyret med blandt andet solceller på taget og jordvarme samt bæredygtige byggematerialer, der opfylder lavenergikravene.  

Kundernes interesse for energieffektivt byggeri er eksploderet. De grønne løsninger giver god mening, og vi får vedvarende energi, bæredygtige byggematerialer og bedre isolering af bygningen mm. ind i projekteringen, siger Jacob Westergreen.

Ejerne

Dansk Halbyggeri blev stiftet i 1999 af Mogens Laustsen og har gennem årene opført over 1.000 byggerier inden for sport og fritid samt industri og erhverv i hele landet.

Anders Bach og Jacob Westergreen har ejet og ledet HPH Totalbyg siden 2010. Virksomheden er vokset markant år for år. På 10 år, - siden 2010 er nettoomsætningen 7-doblet.

HPH Totalbyg er økonomisk solid og har leveret pæne overskud fra driften. Egenkapitalen var i seneste regnskab 27,8 millioner kroner, og årets resultat før skat var 18,9 millioner kroner. Sideløbende er der årligt investeret millionbeløb i anlægsaktiver.

Virksomheden blev af dagbladet Børsen kåret til Gazelle i 2019, og de to ejerledere Jacob Westergreen og Anders Bach er i oktober 2019 for andet år i træk nomineret til Årets Ejerleder i region Østjylland af revisionsfirmaet PWC. Herudover er HPH Totalbyg for andet år i træk nomineret af revisionsfirmaet Ernst & YoungEY til Entrepreneur Of The Year i Midtjylland.

 

Foto: Mogens Laustsen (fra venstre), Anders Bach, Henrik Madsen og Jacob Westergreen står nu i spidsen for Dansk Halbyggeri, der er overtaget af HPH Totalbyg.

 

Yderligere oplysninger:

Jacob Westergreen tlf. 24 45 27 28

Henrik Madsen tlf. 21 84 98 64


Print side |