Del dette på

Dansk Halbyggeri bygger unik forskningsfacilitet på DTU

Dansk Halbyggeri er totalentreprenør på et nyt stort byggeri på DTU Risø Campus. Byggeriet skal blandt andet bruges til forskning i vindmøllestrukturer.

Visionen for det nye byggeri ved Roskilde er at etablere en unik facilitet af højeste internationale standard til forskning i styrke og udmattelse af store konstruktioner, som er udsat for komplekse belastninger, som for eksempel vindmøllevinger.

Når Dansk Halbyggeri bygger den 1.560 kvadratmeter store testhal, får DTU Vindenergi de mest optimale rammer for udviklingen af nye, avancerede testmetoder, og forskningen vil sigte på at etablere en bedre forståelse af svigt i store strukturer.

Dansk Halbyggeri opfører forsøgshallen med forstærket gulv og tre prøvestande, som kan teste vindmøllevinger på både 15 meter, 25 meter og 45 meter og andre slanke konstruktioner. De nye testfaciliteter er velegnede til statiske tests og udmattelsestests af vindmøllevinger, men andre store strukturer kan også testes i de nye faciliteter.

Inden i forsøgshallen opfører Dansk Halbyggeri en 460 kvadratmeter stor personalebygning i to etager. Personalebygningen indeholder kontrolrum, værksted, depoter, besøgscenter og diverse servicefaciliteter.

Det er DTU Vindenergi, der er bruger af byggeriet, som Bygningsstyrelsen er bygherre på.

Byggeriet forventes at stå klar til overdragelse i andet kvartal 2017.


Fakta om DTU Large Scale Facility

DTU Large Scale Facility til test af store strukturer bygges til DTU Vindenergi af Dansk Halbyggeri med Bygningsstyrelsen som bygherre. Faciliteten er en del af Villum Center for Advanced Structural and Material Testing (CASMaT).


Print side |