Del dette på

Vi bygger ny MC-udstilling for Le Mans-familie

Det handler om mere end bare værksted og motorcykler. Til et byggeri som dette knytter sig både sjæl og en stærk kultur.

Jens Winthers Automobiler på Maglegaardsvej i Roskilde har været samlingssted for bil- og motorcykelentusiaster fra hele landet siden 1969. Stedet blev i sin tid bygget af Le Mans-legenden Jens Winther Senior og nogle mekanikere. Nu, halvtreds år senere, skal den gamle MC-udstilling bygges om.

Grundet nye krav til autoriserede BMW-servicepartnere har Le- Mans-legenden Jens Winther valgt at modernisere sit forhandler- og servicecenter. Det skyldes, at flere bil- og motorcykelfabrikanter ønsker at skabe det rette univers hos deres autopartnere, hvor især kundeoplevelsen er i fokus i en tid, hvor køberadfærden ellers ændrer sig mod mere internethandel.  

”I dag kan du jo i princippet købe alt på nettet, men det har ikke betydet noget for vores forretning. Jeg vil vove at påstå, at de fleste køber bil med hjernen, og motorcykler med hjertet, og at det, vi sælger hernede, er en livsstil. Nogle kalder det et broderskab, uden at det skal lyde for rocker-agtigt,” siger Jens Winther.

Dansk Halbyggeri forestår byggeriet af den nye MC udstilling til Roskildes motorcykelentusiaster. Projektet har en entreprisesum på fire millioner kroner, og står færdigt til efteråret.  

Bygningen udføres i 1½ plan med indskudt dæk, der ophænges i spærkonstruktionen, så der undgås søjler i stueetagen. Den bærende konstruktion er af stål. Facaderne udføres med store åbne glas- og alupartier. Gulvet i stueetagen udføres i hårde klinker, der kan modstå slid fra de tunge motorcykler. Indvendige vægge udføres delvist med glaspartier. Indvendige vægge udføres delvis med glaspartier og skaber et lyst og åbent miljø. 

”Når vi skal projektere et byggeri som dette, med den historie, der knytter sig dertil, er det vigtigt, at vi forstår kulturen omkring virksomheden. Det handler om mere end bare kvadratmeter - især her, hvor den vare, der bliver solgt, er mere end bare en motor med hjul,” siger projektleder i Dansk Halbyggeri Morten Kjær Gotfredsen, og fortsætter: ”Når nedrivningen af den gamle bygning påbegyndes, så ved vi, at en masse minder ryger med i faldet. Derfor er det særligt vigtigt, at det, vi bygger, indkapsler og understøtter det værdisæt, som har drevet stedet frem til i dag.”


Print side |