Del dette på

Triatletens drøm – og mareridt

Morten Banke, triatleten, som Dansk Halbyggeri sponsorerer i 2018, fortæller her om søpindsvinet, der stod i vejen for VM i Ironman 2017. Han kommer også omkring, hvor meget et sponsorat betyder for ham.

Der skal blod, sved og en del penge til. Triatlon er en af de dyreste sportsgrene, man kan kaste sig ud i (uden motor eller dyr). Nogle kalder det en udstyrssport, fordi man nemt kan købe sig fattig i løbesko, dragter og ikke mindst udstyr til sin cykel. Men triatlon er nu engang min passion. Derfor er det også min drøm at leve af den. Og derfor er det helt afgørende for mig at have sponsorer.

Det giver en stor tryghed for mig at have en sponsor som Dansk Halbyggeri i ryggen. Det er en professionel virksomhed med meget sportsinteresseret ledelse og medarbejdere. Det giver os en fælles platform for, hvordan sport er og fungerer – både når det går godt og skidt. Og det gik virkelig skidt til VM i Ironman på Hawaii!

Selvom jeg helst havde været oplevelsen foruden, er det rart at mærke, at Dansk Halbyggeri deler min passion nok til også at støtte mig, når jeg er nødt til at udgå. Det er jeg meget taknemmelig for.

Et lille stik ødelagde det hele
Der var noget helt galt. Jeg trådte vande sammen med små 2000 andre atleter tidligt om morgenen 14. oktober. På vej ud i vandet havde jeg holdt fast i molen for at rette mine svømmebriller, så de sad godt til de 3,8 kilometer svømning. Da jeg skulle væk fra molen, satte jeg fra med venstre fod på væggen under vandet. Jeg kunne mærke smerten med det samme, og da jeg dykkede ned, kunne jeg se en væg spækket med søpindsvin.

Det dunkede i min fod. Men jeg havde brugt et helt år på at træne målrettet til den dag, så jeg ignorerede det. Da startskuddet lød, kæmpede jeg mig frem i svømmefeltet og uddelte nok lige så mange ”svømmeslag”, som jeg fik selv. Da jeg kom op af vandet og videre på cyklen, begyndte jeg at æde mig ind på konkurrenterne. Selvom det gjorde meget ondt i min fod, bed jeg smerten i mig. Min træning har lært mig, at kriser ikke varer evigt, så den her ville jo også gå over, tænkte jeg.

Men jeg tog fejl. Da jeg stillede cyklen og kom ud på løberuten, tog smerterne fra søpindsvinets gift til. Jeg holdt et godt tempo og kunne have indtaget en plads på podiet. Men det holdt kun 12 kilometer. Det var en meget hård beslutning ikke at gennemføre løbet. Men jeg var bare nødt til at lytte til min krop.

Mine sår på foden er for længst behandlede og helede. Det kommer til at tage meget længere tid at hele mig mentalt. Jeg føler mig meget indebrændt og træner derfor hårdere end nogensinde før. Frem mod næste sæson vil jeg forbedre min form, så jeg kan vende endnu bedre tilbage til Hawaii.

Drømmen bliver til virkelighed i 2018
Min historie fra VM i Ironman 2017 er desværre ikke, som jeg gerne ville fortælle den. Men jeg er langt fra alene. Triatlon er ikke kun en udstyrssport. Det er også en sport, hvor kroppen kommer på en ekstrem prøve. På Ironman-distancen kan selv verdensmestre opleve, at benene ikke vil løbe videre, eller at maven ikke vil tage imod mere energidrik. Derfor er vi altid nødt til at tage forbehold.

Men det er mit helt klare mål at gennemføre VM i Ironman 2018 og få en placering, som er mere værd at tale om end et søpindsvin. Til den tid har jeg Dansk Halbyggeris logo på min tridragt. Jeg ved, at jeg vil yde mit bedste, og det betyder alt for mig, at jeg også kan regne med min familie, mine venner og ikke mindst min sponsor Dansk Halbyggeri. Tak!


Print side |