Del dette på

TINGHALLEN - Og hvorfor er der så tagpap på gulvet?

Hvorfor er der tagpap på gulvet? – Et spørgsmål der er blevet stillet flere gange på byggepladsen i Viborg!

Det er dog ikke hverken tagdækker eller projektleder der har misforstået eller vendt tegningerne på hovedet. Den utraditionelle løsning har én meget vigtig funktion. Nemlig at holde regnvand ude fra bowlingcentret, der ligger i Tinghallens kælder.

Byggeriet af Tinghallen involverer, udover den omfattende modernisering og nye koncertsal kaldet Store Sal, en udvidelse af hallens foyer, bar, kontorer og loungeområde. Derudover opføres i tilknytning til Tinghallen en mindre koncertsal, Lille Sal – som skal huse musikinstitutionen Paletten. Det er en stor og kompleks opgave at udbygge de eksisterende bygninger. De ældste er fra 1969 og bygget på stedet.

Koncertsalen Store Sal, som netop i disse uger får lagt et rigtig tag på, opføres direkte oven på det eksisterende bowlingcenter.

Bowlerne kan benytte bowlingbanerne langt det meste af tiden mens byggeriet står på, men allerede tidligt i nedbrydningsfasen blev der brændt tagpap på det gamle halgulv, for at sikre at der ikke kom vand gennem kælderdækket ned til bowlingcentret.

Projektet er komplekst, fordi det indeholder ombygning, tilbygning og nybygning af en ny koncertsal. Byggeteknisk giver det udfordringer når nye, lige og præfabrikerede elementer møder gamle og skæve konstruktioner. En del af forberedelserne har krævet nedbrydning af store dele af den gamle Tinghallen og der er etableret huller i blivende og eksisterende dæk, så stålsøjler kan føres ned i kælderen, hvor fundamenterne er støbt. Tagpappet på kælderdækket har sikret at loftet og de gamle bevarede bowlingbaner er forblevet tørre i processen. Ovenpå tager hallen form. Stålkonstruktionerne er rejst og taget er lige lagt. En ikke helt ukompliceret opgave.

”Stålkonstruktionerne er ligesom et samlesæt. Det skal passe sammen det hele. Mindre sektioner boltes sammen, og i denne sammenhæng er mindre sektioner op til 25 meter lange og 3 meter høje! Det er vigtigt at få det hele korrekt sat af fra start, da der ikke er mange millimeter at gi´ af. Vi skal ramme inden for få millimeter for at konstruktionerne passer sammen 20 meter højere oppe.’’ Forklarer projektchef Bent Storgaard.

Det store byggeri til 62 millioner kroner er en del af Viborg Sport & Event – Viborg Kommunes store kulturprojekt, der skal sætte Viborg på Danmarks kulturelle landkort. Projektet er tegnet af Mangor & Nagel A/S og opføres i totalentreprise af Dansk Halbyggeri.

Se video om projektet her under.

Se flere billeder fra projektet her:

 


Print side |