Del dette på

Når erhvervsbyggeri bliver til signaturbyggeri

Jeg oplever tydeligt, at flere danske virksomheder tilpasser deres firmadomicil til deres profil og virksomhedsstrategi. Malmos A/S er en af de virksomheder, der ønskede, at deres nye domicil skulle være et arkitektonisk showroom. Et signaturbyggeri, der viser virksomhedens kernekompetencer.

Da vi skulle bygge det 1.713 kvadratmeter nye firmadomicil tæt på motorvejen i Roskilde, var der ingen tvivl om, at Malmos ville have et domicil af en særlig kaliber. Med sin centrale placering på Sjælland var det nye domicilbyggeri en del af firmaets strategi om at komme tættere på sine kunder. Bedre kundeservice og rekruttering af medarbejdere var sat på dagsorden og en placering tæt på motorvejen var attraktiv.

Men Malmos ville mere end det. Man ville nemlig bruge byggeriet til at vise virksomhedens kompetencer. Man ville skabe et domicilbyggeri som var mere end et hovedsæde. Byggeriet skulle være firmaets signatur – og det gav tankerne frit løb.

Malmos har siden 2003 været involveret i nogle af de mest betydningsfulde, storstilede grønne projekter i Danmark. Virksomheden har ambitioner og stærke kompetencer og den store grund ved Roskilde var perfekt til at vise det. I vores samarbejde med Laban Arkitekter, Drias rådgivende ingeniører samt landskabsarkitekt Julie Kierkegaard fik Malmos’ nye domicil sit særkende. Byggeriet blev til fem længehuse, placeret forskudt for hinanden. Grønne tagflader var et must og indretningen fik et grønt touch, blandt andet med en levende plantevæg i to etager.

Når jeg ser tilbage på Malmos' byggeproces og oplever husets atmosfære den dag i dag, er jeg ikke i tvivl. Denne form for domicilbyggeri hvor byggeriet bliver virksomhedens signatur er kommet for at blive og vil vinde meget mere frem de kommende år. 

Læs mere, og se filmen om det spændende domicilbyggeri her 

Mogens Laustsen
Stifter og salgsdirektør


Print side |