Del dette på

Jyske entreprenører indtager Hovedstaden

Jyske entreprenører indtager Hovedstaden, hvor 45% af byggeopgaverne kommer til at foregå i 2017. Det giver de jyske entreprenører vækst, ofte hentet gennem konsortier.

Flere af de sjællandske byggeordrer lander på jyske hænder. En nylig prognose fra Byggefakta viser, at Hovedstadsområdet i 2017 vil tegne sig for godt 45 procent af de samlede byggeaktiviteter i Danmark. Fremgangen ses blandt andet i erhvervsbyggeriet, som efter flere års tilbagegang nu er på vej mod lysere tider. Og det er de opgaver, som jyderne i højere grad sætter sig på. 

Dansk Halbyggeri er blandt de entreprenører, der har indtaget hovedstadsområdet med byggeri til erhverv og industri samt haller til sport og fritid. Entreprenøren bygger i øjeblikket den nye multihal Nordvanghallen i Glostrup, en ny idrætshal på kulturstedet Energicenter Voldparken i Brønshøj, en stor testhal på DTU’s campus ved Roskilde med Bygningsstyrelsen som bygherre samt en ny butik til idémøbler i Roskilde.

”Vi har i høj grad fokus på det sjællandske marked, da vi ser en større efterspørgsel og større byggeaktivitet her. Det gælder både inden for byggeri til erhverv og industri og haller til sport og fritid. Vi går enten selv, eller som en del af et konsortium, alt afhængig af opgaven,” lyder det fra Dansk Halbyggeri, som til daglig holder til i Galten ved Aarhus.

Netop konsortiesamarbejder vinder frem på et konkurrencepræget marked, fordi byggeprojekterne ofte er store og komplekse. Derfor kan konsortier være nøglen til attraktive kontrakter, som de jyske entreprenører ikke ellers ville have fået.

”Vi vil gerne etablere flere konsortier med ambitiøse samarbejdspartnere til opgaver,” siger adm. direktør Mogens Laustsen fra Dansk Halbyggeri. Senest har Dansk Halbyggeri teamet op med Vesti Olsen & Hansen, som udfører jord-, støbe- og kloakarbejde på sjællandsprojekter. Dansk Halbyggeri har en ambitiøs vækststrategi, og er derfor fortsat på udkig efter flere samarbejdspartnere.

 


Print side |