Del dette på

Ironman med blod på tanden

Sol, sommer og sved. Imens vi andre bare nyder solen, så er Morten Banke i fuld gang med træningen. Dette er hans første sæson som professionel triatlet med Dansk Halbyggeri som sponsor.

Det varme danske forår har givet optimale forhold til at træne målrettet mod sommerens største udfordring. Sammen med sin træner Phil Mansfield, har Morten Banke arbejdet hårdt og godt hen over vinteren. Både svømme og cykelniveau er hævet endnu mere, og løbet er mindst lige så godt som sidste år, hvis ikke bedre. Weekenden med DM i Herning på en halv Ironman er netop overstået. Dette var Mortens allerførste udfordring i pro-feltet, hvor han for første gang kunne måle sig med de helt store. Efter Mortens egen vurdering ikke hans allerbedste præstation, men alligevel meget lærerigt.

Han har taget et par år ud af kalenderen for at forfølge sin triatlon-drøm. Sidste år gik rigtig godt, trods modgangen på Hawaii. Han fik flere sejre og blev bl.a. europamester på den halve Ironman-distance som agegrouper. Morten fortæller også, at han oplevede en stor udvikling både fysisk, mentalt og sportsligt.

På baggrund af den gode sæson, fik han endnu mere blod på tanden. Tiden var kommet til at udfordre sig selv endnu mere og følte det naturligt at åbne eventyret som professionel triatlet.

”Da det er min første sæson som professionel, er det ikke målsætningen, at vinde alt som jeg deltager i. Måden som der køres race på i pro-feltet er meget anderledes end som age-grouper, og samtidig er niveauet bare tårnhøjt. Phil og jeg har derfor lagt planer for, hvad de enkelte delmål er i hvert race. I Ironman Nice vil fokus f.eks. være at kunne eksekvere nogle bestemte split-tider på løb, watt-tal mv. Det overordnede mål er selvfølgelig, at præstere så godt som muligt, og på sigt kunne være med i den sjove ende i det professionelle felt”, fortæller Morten Banke.

Til daglig er han en del af Aarhus 1900 triatlon elitehold som atlet. Et hold med et højt niveau og dejlige personligheder, som Morten nyder at være en del af. Ved siden af den tidskrævende træning, arbejder han på deltid i en løbeshop i Aarhus.

Dansk Halbyggeri sponsere Morten Banke, og vi følger hans karriere tæt. Det kræver vilje af stål at forfølge sine drømme og at tage dem et skridt endnu længere, - men det kræver også opbakning og støtte for at det er muligt. I Dansk Halbyggeri er det vigtigt for os at være med til at gøre en forskel. Igennem vores byggerier, vores kunder og samarbejdspartnere inden for sport og fritid, møder vi mange inspirerende mennesker og forskellige sportsgrene. Idræt og sportslige sponsorater er derfor en stor del af vores DNA. Vi tror på, at den drivkraft som bl.a. elitesport kræver, er noget af det der også kvalificerer kandidater til det danske erhvervsliv i fremtiden. Lad os da bare kalde det en win-win situation. 

Så når Morten Banke om kort tid rejser sydpå, helt nøjagtig til Frankrig for at gøre sig klar til Ironman i Nice, så kan han godt regne med vores opbakning og støtte hele vejen.

Læs mere om sponsoratet til Morten Banke


Print side |