Del dette på

Opførelse af nyt kirke- og kulturcenter i Kolding

Det nye kirke- og kulturcenter SAMVÆRKET er et godt eksempel på nutidens og fremtidens forsamlingshuse. En multihal tilsat kultur og med plads til det hele.

Det nye kirke- og kulturcenter i Kolding opføres i forlængelse af en eksisterende højskolebygning i et grønt og attraktivt område. Totalentreprisen består af en ny tilbygning på ialt ca. 2.300 m².

Her skal det nye center SAMVÆRKET skal skabe rammerne for socialt og kulturelt samvær med plads til forskelligartede aktiviteter og koncerter. Arkitektonisk skal byggeriet i sit udtryk, materialevalg og med sine store glaspartier signalere åbenhed og invitere til dialog - men stadig skabe nysgerrighed. 

SAMVÆRKET er ikke et byggeri, man forbinder med traditionelt halbyggeri. Det er en elegant og arkitektonisk sammenbygning, der udtrykker åbenhed og rummer SAMVÆRKET´s DNA. 

Kirke- og kulturcentret er et godt eksempel på nutidens og fremtidens forsamlingshus. Et moderne forsamlingshus skal i dag opfylde mange forskellige behov. Fokus på dynamik og diversitet er derfor grundlæggende elementer i indretningen af moderne forsamlingshuse. Som bindeled til den nye store sal, etableres et stort foyerområde, hvor receptionen og caféen ligger. Foyeren strækker sig over to etager med en gangbro til den eksisterende bygning. På gangbroen er der plads til ophold og en storslået udsigt til den nærliggende park. Her smelter den eksisterende højskole samme med det nye kirke- og kulturcenter i en nytænkt symbiose.  

Antallet af forsamlingshuse i Danmark er halveret på 70 år, og med det i tankerne kunne man måske godt tænke, at tidsånden er løbet fra forsamlingshuset. Det mærkes dog ikke i Dansk Halbyggeri. "Vi oplever faktisk en stigende interesse for det moderne forsamlingshus; multihallen, der ofte samler et lokalsamfund i højere grad, end det traditionelle forsamlingshus gjorde” siger salgschef Birger Holm. 

I nutidens forsamlingshus er mennesket i fokus. Det ses også i SAMVÆRKET. En koncertsal med faste stolepladser er konverteret til en mere anvendelig multisal. Det ene øjeblik et kirkerum - det næste en teatersal. Nøgleordet er multi-anvendelighed. I caféområdet kan man sidde og kigge ud på landskabet og samtidig holde øje med husets øvrige aktiviteter. Transparens og åbenhed er præmissen for det moderne forsamlingshus. 

Bliv klogere på de betragtningerne bag SAMVÆRKET og det moderne forsamlingshus her:  Blogindlæg af Arkitekt Cecilie Anhøj Kruse, GPP Arkitekter: Nutidens Forsamlingshus                                              


Print side |