Del dette på

Dansk Halbyggeri skal løfte Viborgs kulturcentrum

Dansk Halbyggeri vandt byggeprojektet ”Viborg Sport & Event”.

Projektet med en entreprisesum på 62 millioner er en modernisering af Viborgs kulturområde, der skal løfte byens kulturelle profil.

Dansk Halbyggeri leverer byggeriet, og vil i samarbejde med Mangor & Nagel Arkitekter A/S og EKJ Rådgivende Ingeniør A/S tilføre ny energi til Viborg Kommunes eventstrategi. Totalentreprisen består af 5.500 m2 ombygning, 2.100 m2 tilbygning og 2.000 m2 udvendigt areal.

Projektet har til formål at samle Tinghallen Kongres- og Musikhus, Spillestedet Paletten, VHK, VFF og Viborg Stadioncenter under navnet ”Viborg Sport & Event”. Den nye fællesorganisation skal tiltrække og afvikle store events, og tilbyde unikke oplevelser indenfor musik, sport, kultur og netværk.

Opgaven byder på en ombygning af Tinghallen kongres- og musikhus, med udvidelse af foyer, bar, kontor og lounge, der desuden sammenbygges med et allerede eksisterende hotel. Dertil kommer en modernisering af en gammel koncertsal, samt opførelsen af en ny. Til slut skal konferencefaciliteter forbindes til stadionhallerne med gangbro og stiforbindelse, for at samle de kulturelle tilbud.

De nye facader skal sikre et harmonisk og helstøbt arkitektonisk udtryk. Facaderne ud mod vejen skal bestå af klimaskærme i glas og sort aluminium med et lamelsystem af dybe lameller, som dels har solafskærmende effekt, dels har stor arkitektonisk betydning for områdets homogenitet. Alle facadedele udføres i samme mørke udtryk.

”Projektet har en god størrelse og ligger godt til vores kompetencer og vores strategiske fokusområde. Vi opstarter projekteringen allerede her i januar og forventer første spadestik til maj” fortæller Birger Holm, Projektchef hos Dansk Halbyggeri.

Projektet opføres i samarbejde med Mangor & Nagel A/S og EKJ Rådgivende Ingeniører A/S.

 


Print side |