Del dette på

Ny ridehal og hestestald opgraderer efterskole i Nakskov

Dansk Halbyggeri bygger i øjeblikket ny hestestald og ridehal på Halstedhus Efterskole. Byggeri af nye faciliteter bruges i stigende grad som opgradering på danske efterskoler for at tiltrække elever.

Halstedhus Efterskoles investering i nye tidssvarende faciliteter skal fremtidssikre skolens ridelinje.

Dansk Halbyggeri står for opførslen af byggeriet på i alt 2.800 m², hvilket består af en isoleret hestestald med plads til 40 heste, som bygges sammenhængende med den nye ridehal. Byggeriet forventes færdigt til efteråret.

Ridehallen udføres med en ridebane på 20 x 60 m. opbevaringsrum og mindre plateau til tilskuere. Hestestalden bygges i stål med betonfacadeelementer og eternittag, der isoleres for at sikre et køligt miljø til hestene i sommerperioden.

Ydervæggene udføres som indfarvede betonelementer i en orangerød farve, som er tradition for husene i Halsted langs Maribovej. Husene med den orangerøde farve indgår i dag som en del af det kulturhistoriske miljø, som Halsted by udgør, med tydelig tilknytning til herregården Halsted Kloster. Den orangerøde farve kom til byen i 1940´erne, men selve traditionen med et ensartet arkitektonisk udtryk og ens farveholdning, har sine rødder helt tilbage til 1800-tallet. Det er dog en helt anden historie.

Efterskoleformen er meget populær og de sidste to år har vist, at der er rekordmange elever der tager på efterskole. Dog indikerer en temperaturmåling af selve efterskolerne, at der sker en elevvandring i særlige geografiske områder i Danmark. Det er derfor vigtigt for skolerne, at specialisere sig i deres tilbud til eleverne og opgraderer deres faciliteter.

Forstander Ulrik Murel glæder sig over snart at kunne byde hesteglade elever velkommen i de nye moderne faciliteter, der fortsat gør det muligt for eleverne, at medbringe egen hest til Halstedhus Efterskole under opholdet, - nu i nye tidssvarende bygninger. ”Vi håber, at de nye rammer kan løfte efterskolens samlede udtryk og motivere eleverne endnu mere. Det er første etape i skolens udvidelsesplaner. Andet skridt bliver endnu en ny hal, men det er endnu kun på tegnebrættet.”

 ”I Dansk Halbyggeri har vi tydeligt mærket de danske efterskolers efterspørgsel for gode faciliteter, og vi har gennem de seneste par år bygget meget forskelligt til især linjefagene. Fra ridehaller til sports- og teaterfaciliteter. Vi mærker tydeligt efterskolernes behov for at specialisere sig, fortæller Henrik Madsen, adm. direktør i Dansk Halbyggeri. 

Blandt seneste byggerier til efterskolerne kan nævnes en ny ridehal til Ladelund Efterskole, ny hal til teater og musik for Efterskolen for Scenekunst, idrætshal til Venø Efterskole og Nøvlingsskov Efterskole. Derudover er der også igangværende byggeri på en ny idrætshal til Sportsefterskolen Sjælsølund, med fokus på at styrke skolens badmintonlinje.


Print side |