Del dette på

Dansk Halbyggeri opfører ny gødningsterminal for global markedsleder

På havnen i Vordingborg opfører Dansk Halbyggeri en 1.200 m2 stor bulkterminal med tilhørende opsækningsanlæg for den globalt ledende gødningsvirksomhed Yara.

Vordingborg Havn en af Sjællands største havne,  hvor flere store virksomheder etablerer sig. Det gælder blandt andre Yara Danmark Gødning, der etablerer sig på havnen med en ny stor bulkterminal, som Dansk Halbyggeri opfører i totalentreprise. Udover selve opførelsen af det nye byggeri, står Dansk Halbyggeri også for koordinering og indbygning af tilhørende opsækningsanlæg og transportbåndsystem samt to telthaller på i alt 8.000 kvadratmeter til opmagasinering af Big bags.  Den nye terminal vil styrke Yara på det sjællandske marked idet, gødning i dag fragtes fra en terminal i Randers. Byggeriet bygges efter Yaras eget ”code of conduct ”og COWI er hyret ind som arbejdsmiljøkoordinator, som arbejder tæt sammen med Dansk Halbyggeri omkring projektet. Byggeriet til YARA stiller store krav både til konstruktion og materialevalg, da ammoniak, nitrater og specielle gødningstyper tilsammen udgør et meget aggressivt miljø. Til byggeriet hører også velfærdsfaciliteter.

Yara er en global leder på sit område. Virksomheden har aktiviteter i mere end 50 lande og sælger mineralske gødninger, som er specielt tilpasset de danske jord-, klima- og vækstforhold til landmænd og industrielle kunder i 150 lande. Yara har flere  terminaler og lagre forskellige steder i Danmark.


Print side |