Del dette på

Dansk Halbyggeri er på bølgelængde med håndværkerne

Der er da både plads til humor og godt humør på byggepladsen i Gram. Her kender mange af håndværkerne nemlig hinanden.

På byggepladsen Gram motorikcenter, bibliotek og daginstitution er der både plads til humor og godt humør og her hjælper de lokale håndværkerne hinanden med at få byggeriet til at gå op i en højere enhed. Byggeriet opføres for Haderslev Kommune. Dansk Halbyggeri er totalentreprenør på projektet, og seniorprojektleder Steffen Søvsø glæder sig over det gode samarbejde på byggepladsen. ”At benytte håndværkere fra lokalområdet som underentreprenører er den bedste beslutning vi har taget” siger han.

Et vådt efterår med konstant nedbør gav ellers store udfordringer på byggepladsen og med at overholde tidsplanen. Det har heldigvis ændres sig. Godt og effektivt samarbejde mellem håndværkerne, sommerens sol og tørre vejr har medvirket til, at tidsplanen næsten er indhentet og byggeriet igen skrider planmæssigt fremad.

En af de helt store fordele ved at benytte lokale håndværkere fra lokalområdet er, at de altid har været tæt på og hurtigt kunne komme frem, når det har været nødvendigt. Samtidig giver de gerne en rigtig god service, da de selvfølgelig ønsker at styrke deres forretning og bevare det gode ry i lokalområdet. For her kan snakken jo hurtigt gå!

Centerleder på Gram Fritidscenter, Leif Knudsen udtaler: ”Jeg har kun haft en rigtig god oplevelse af byggeriet. Jeg er selv tidligere håndværker og ved jo godt, hvordan det kan være. Og der er altid ting der skal laves lidt om undervejs, tilpasninger, fejl og mangler og så´en. Det kan da være irriterende, men jeg synes altså, at vores ønsker blev´n godt modtaget hele vejen rundt. Og så gør det jo i hvert fald ikke nå´j at det er lokale håndværkere. Vi kender hinanden hernede og har en rigtig god jargon - det er bare super!” siger Leif med et strejf af dejlig sønderjysk accent!

Byggeriet er tegnet af GPP Arkitekter, i samarbejde med landskabsarkitekt MBYland samt ingeniørfirmaet Viggo Madsen. Dansk Halbyggeri har totalentreprisen. Byggeriet er opført i 3 etaper og er opført i forbindelse med Gram Fritidscenter og skole. Det nybyggede bibliotek som var 1. etape - er allerede åbnet. 2. etape som er motorikhallen, er snart færdig - og børnehaven - 3. og sidste del af byggeriet, tager også form. Håndværkerne er i fuld gang indvendigt med lys, lyd og luft. Elinstallationer færdiggøres og pallevis af akustikplader monteres på loft og vægge, så lyd- og indemiljø bliver så behageligt som muligt for de mange børn og voksne, der inden længe skaber liv og glade dage i alle børnehavens stuer. I Gram Fritidscenter glæder man sig til at tage de nye faciliteter i brug.

Læs mere om byggeriet af Gram motorikcenter, bibliotek og daginstitution her

Se flere billeder her


Print side |