Del dette på

Dansk Halbyggeri A/S opfører nye forskningslaboratorier til medicinalindustrien

Laboranter og forskere fra Nordic Bioscience er netop flyttet ind i tre nye laboratorier i Herlev opført af Dansk Halbyggeri A/S.

Nordic Bioscience vækster og udvider derfor flere af virksomhedens aktiviteter i Danmark. Dansk Halbyggeri A/S har stået for opførelsen af det i alt 1650m2 store byggeri, som hovedsageligt består af tre nye laboratorier og en ny ankomsthal. Ankomsthallen giver de to eksisterende matrikler et ensartet udtryk med en præsentabel facade. De tre laboratorier har et transparent og sammenhængende design med et rustikt look, hvor stålkonstruktioner er bygget sammen med moderne glasløsninger. Det giver et moderne og lyst udtryk, som bryder med forestillingen om mørke hemmelighedsfulde laboratoriegange.

Nordic Bioscience A/S er en ledende biotek- og medicinalvirksomhed indenfor forskning og udvikling af sygdomsspecifikke biokemiske løsninger.  Her opdages nye stoffer til mulige lægemidler mod slidgigt, knogleskørhed og fibrose. Virksomheden har flere lægemidler under udvikling til diabetes, fedme og fedt i leveren. Nordic Bioscience hjælper endvidere medicinalvirksomheder med at screene for nye præparater, samtidigt med at man arbejder med at udvikle egne lægemidler. Stort set al innovation, salg og kundekontakt styres fra hovedkvarteret i Herlev, mens en række af de grundlæggende laboratorieprocesser udføres både i Danmark og i Kina. De nye laboratorier skal sætte rammerne for endnu mere forskning og udvikling i Danmark.

Byggeriet blev gennemført i totalentreprise i samarbejde med Groningen Arkitekter.


Print side |