Del dette på

Dansk Halbyggeri A/S har opført fremtidens multihal i Humlebæk

Dansk Halbyggeri A/S har netop opført et 3900 m2 stort moderne idrætscenter i Humlebæk - et godt eksempel på fremtidens multihal, hvor fleksibilitet er i højsædet.

Dansk Halbyggeri A/S har opført et stort fleksibelt bygningskompleks i Humlebæk med mange forskelligartede faciliteter, herunder en bevægelseshal, en multihal og en springhal.

Hallen er et godt eksempel på den tendens at moderne haller skal være fleksible og kunne tilpasses mange forskellige behov. I Humlebæk er der f.eks. tre tennisbaner med mulighed for at rulle en mobil håndboldbane ud. Derudover er der bygget en gymnastikhal, et yogarum som midlertidigt kan deles op af en stor foldevæg, et fitnessområde, fællesfaciliteter og et hyggerum. Dertil kommer en hal med en indbygget springgrav, trampoliner og hæve/sænke madrasser og en hal med ribber og klatretorve. Der er endvidere bygget omklædningsrum til både mænd, kvinder og til familiebrug og et fællesareal med en kiosk og café. Herfra er der mulighed for at gå op på førstesalen, som er tiltænkt tilskuere. Inde i hallerne er der farvede bokse med en funktion, der knytter sig til de respektive aktiviteter, fx depoter, omklædning, snack-køkken mm.

Idrætscenteret består af haller med saddeltage beklædt med solceller. Projektet er udført miljøbevidst og med mange energibesparende tiltag. Hallerne ligger på række, hvor hallernes højde afspejler funktionen indeni. Hallen til motion er 3 meter, bevægelseshallen er 4 meter, multihallen er 6 meter osv. Man kan sige, at centret er en samling af haller, placeret side om side, som man frit kan bevæge sig igennem. Meningen er, at centret med tiden kan udvides med flere haller med gangforbindelser til hinanden.

Det nye idrætscenter ligger i forlængelse af Langebjergskolen og kommer til at placere sig i landskabet med respekt for både skolens arkitektur og naturen. Visionen er at gøre idrætscentret til en del af den omkringliggende natur, så hallen fremstår som en del af landskabet. Projektet indebærer også udgravningen af en kunstig sø på ca. 800 m2, som skal opsamle regnvand fra egen grund for ikke at belaste det lokale kloaksystem. Dansk Halbyggeri A/S har også opført et udendørs fitnessanlæg og store parkeringsarealer. 

Byggeriet blev opført i samarbejde med BBP Arkitekter og Dines Jørgensen & Co A/S


Print side |